Vezelbeton

Vezelbeton is een composietmateriaal dat bestaat uit beton waarin willekeurig verspreid staalvezels zitten. Beton is van zichzelf betrekkelijk bros. Dankzij de staalvezels die we aan het betonmengsel toevoegen, kan het beton trekkrachten opnemen en zwaarder belast worden. Ook beperkt dit scheurvorming. Wij leveren vezelbeton conform de NEN-EN 206-1 en de NEN 8005.  

Vezelbeton voor vloeren

Vezelbeton is met name geschikt voor de realisatie van stevige, waterdichte vloeren. Bij de productie van vezelbeton lette we daarom op de drukvastheid die de betonvloer moet hebben. Hierop passen we de hoeveelheid staalvezels in het betonmengsel aan.

Vezelbeton vs. gewapend beton

Gewapend beton gebruiken we ook om de trekkracht van beton te versterken. Toch is er verschil met vezelbetonIn vergelijking met gewapend beton is het staal in staalvezelbeton veel beter verspreid door het beton. Het komt in alle hoeken. Bovendien is vezelbeton kant-en-klaar. Er hoeft niet meer bewapend te worden.

Vezelbeton kopen

Neem contact met ons op voor meer informatie over vezelbeton en de tarieven. Twijfel je over het soort beton dat je het beste kunt gebruiken? Overleg dan eerst met een constructeur. 

Direct vezelbeton kopenGeef ons de volgende gegevens door: 

  • Sterkteklasse
  • Milieuklasse
  • Consistentieklasse
  • Korrelgroep (Dmax)
  • Aantal kuubs

Wij leveren vezelbeton binnen vier werkdagen op locatie. Of kom langs bij een van onze centrales.